ستاد مبارزه با موادمخدر: جریان قاچاق مواد مخدر از انبار‌های افغانستان همچنان ادامه دارد طالبان سرکنسول جدید خود در مشهد را معرفی کردند (۱۹ خرداد ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴) سرپرست وزارت بهداشت طالبان به تهران سفر کرد (۱۹ خرداد ۱۴۰۴) نشنال اینترست: تجربه افغانستان نشان داد که آمریکا باید از دموکراسی‌سازی بپرهیزد الزام دریافت برگه تثبیت هویت برای مهاجران افغانستانی لغو شد (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی گسترده در بازاری در غرب کابل (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴) خلاصه بازی آریا فورج و پیروزی در لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) خلاصه بازی صداقت کابل و نورزاد نیمروز در لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نتیجه دیدار‌های روز دوم از هفته اول چهارمین لیگ برتر فوتسال افغانستان هفته اول لیگ برتر فوتسال افغانستان | آغاز پرقدرت نماینده نیمروز با پیروزی دربرابر صداقت + نتایج روز اول تیم ملی فوتبال زیر ۲۰ سال افغانستان به تاجیکستان رفت طالبان از اقامه نماز عید قربان به امامت ملاهبت‌الله در قندهار خبرداد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴) تاریخ و ساعت دیدار صداقت کابل و نورزاد نیمروز در لیگ برتر فوتسال افغانستان مهران غلامی، بازیکن تیم ملی فوتسال افغانستان، راهی لیگ برتر اسپانیا شد به دستور رهبر طالبان، باغ‌وحش کابل به خارج شهر منتقل می‌شود وزیر صمت: مذاکراتی با افغانستان برای تهاتر سنگ آهن با شمش صورت گرفته است نماینده مردم خواف در مجلس از اختصاص هزار میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت‌های مرز شمتیغ خبر داد مدیرعامل راه‌آهن از راه‌اندازی اولین قطار مسافربری مشهد_ هرات در آینده نزدیک خبر داد
سرخط خبرها

بیگانگی طالبان با دیپلماسی | پافشاری کابل بر پایان کار سرکنسول افغانستان در مشهد

  • کد خبر: ۲۳۱۵۱۷
  • ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۵
بیگانگی طالبان با دیپلماسی | پافشاری کابل بر پایان کار سرکنسول افغانستان در مشهد
درحالی که وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی نظر خود را درباره روند تغییر سرکنسول اعلام کرده، اما وزارت امور خارجه طالبان با انتشار بیانیه‌ای بر پایان کار جابر انصار، سرکنسول افغانستان در مشهد تاکید دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه طالبان با انتشار بیانیه‌ای در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که براساس کنوانسیون‌های وین در امور دیپلماتیک و کنسولی، پایان خدمت و فراخواندن مامورین دیپلماتیک صلاحیت کشور فرستنده و این یک امر معمولی در عرف بین المللی است.

در بخش دیگری از این بیانیه در مورد نحوه اداره این نمایندگی دیپلماتیک آمده است که تا زمان دیپلمات جدید، برای جلوگیری از اختلال روند این نمایندگی دیپلماتی از این کنسولگری مسئولیت را برعهده خواهد گرفت.

روز گذشته نیز ذاکر جلالی، رییس مرکز مطالعات استراتژیک وزارت خارجه طالبان امروز در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس با مشروع جلوه دادن برکناری جابر انصار؛ سرکنسول افغانستان در مشهد نوشته است که ماموریت او توسط حکم نخست وزیر به پایان رسیده است.

کنسلوگری افغانستان در مشهد در روز‌های گذشته بر سر تعیین سرکنسول جدید حواشی داشته است. به طوری که افرادی از سفارت تهران بدون طی کردن روند دیپلماتیک خواهان برکناری سرکنسول افغانستان در مشهد شدند.

در مقابل، این مقام دیپلماتیک از واگذاری این پست خودداری کرد. این درحالی بود که حکومت سرپرست علت این برکناری را نقش او در فساد در کنسولگری مشهد عنوان کرده بود.

اما گفتنی است که تعیین کارمندان دیپلماتیک در سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های کشور‌های مختلف باید طبق عرف بین المللی که برای دولت پذیرنده و فرستنده تعریف شده است، صورت بگیرد.

ملاک کنسوانسیون ۱۹۶۳ وین است

وزارت خارجه طالبان درحالی بر موضع غیردیپلماتیک خود بر تغییر سرکنسول افغانستان در مشهد تاکید دارد که ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در روز‌های گذشته اظهارداشت: هرگونه تغییری در کادر کنسولی، تابع مقررات تعریف شده در کنوانسیون ۱۹۶۳ وین درباره روابط کنسولی است.

او در ادامه افزود: در ملاقات مورخ ٢٩ اردیبهشت ۱۴۰۳ سرپرست سفارت افغانستان در تهران با مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه و درخواست انجام شده جهت تغییر کادر سرکنسولگری افغانستان در مشهد، به ایشان توضیح داده شد که تعیین و تغییر کارکنان در هر پست کنسولی از جمله اختیارات دولت فرستنده است، ولی آنها باید از طرق تعریف شده به دولت پذیرنده معرفی شده و پس از اخذ موافقت دولت پذیرنده و دریافت روادید، برای مأموریت تعریف شده وارد کشور پذیرنده شده و در ماموریت مشخص شده به کار مشغول شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->